Hvad kan terapi bruges til!

 Jeg er super lykkelig for at være i spil her sammen med jer alle sammen – og jeg synes det er så spændende at dele erfaringer af lykke og følelsesladede oplevelser, af frustrationer, samvær der forpligter, fejlslagne møder, vellykkede møder, eftertanke, fordybelse og en bevidst gøren-sig-umage med at walk-the-freaking-talk, når det kommer til at handle ud fra værdier som virkelig betyder noget.

Omdrejningspunktet er ALTID at skabe et rum for samhørighed og meningsfuldhed.

– Samhørighed og mening inden i dig selv. 

– Samhørighed og mening med dem du holder af. 

– Samhørighed og mening (også) med dem du forlader eller forlades af.

 Det sjove er, at du kan være nok så balanceret når du er dig selv, alene og koncentrerede omkring mindfullness, meditation, tilstedeværelse – og bum, når du så er med andre, venner eller fjender, så kan det være møj svært at håndtere følelser, vise overskud af sociale kompetencer, værne om relationer og håndtere stress. Og for mig at se kan det være ret ligemeget, om du har det sorte bælte i universel forbundethed og spirituel dybde, hvis du ikke kan opføre dig anstændigt (overfor dig selv og andre). Det kalder på noget mere – og hvad er det så?

Du kan ikke udvikle din emotionelle kapacitet og din evne til at håndtere stress og svære følelser alene. Du kan ikke spise en pille for det, meditere dig til det, eller modne dit nervesystem og emotionelle system ved at skille dig af med alt hvad der er besværligt i tilværelsen. Hvis vi kunne, ville ingen af os bøvle med noget som helst.

Du og jeg er designede til at modne vores limbiske pattedyrs apparat i samspil med et andet og mere modent menneske. Det er det man ‘laver’ i terapi, coaching eller i udviklings-grupper. Vi taler sammen på måder der modner dig. Moderne terapi er ikke bare ‘at snakke og snakke om barndommen’.

Moderne terapi tager bla. afsæt i neurovidenskab og tilknytningsteori, når samtalen skaber det rum der strækker og vækster dit nervesystem og dit emotionelle system indeni.

I et liv som oplyst, modent og høj-frekvent menneske værner man om relationerne. Du sørger for at komme fuldt til udtryk, samtidig med at du tager hånd om den anden. Også selv om der er et farvel på vej. Det er jeg ikke selv skide god til – altid. Men jeg sigter efter det, og har det som et centralt pejlemærke.

– Du fortjener oplevelsen af fast grund under fødderne i dig selv. 

– Du fortjener oplevelsen af at betyde noget – at verden er rigere fordi du er her. 

– Du fortjener at VIDE, at du er elsket. Og at mærke det indeni dig selv. 

Lad os have en fest med fordybelse, følelser og forløsning af alt det du er fuld af. Lad os være nysgerrige sammen, gå på opdagelse og strække alt i dig, så du vokser, vækster og vugger afsted på nye eventyr – ud i alt det der venter på dig. Du kan finde bedre ind til dig selv, ved af tale med en af os i Emotion Center, hvor jeg sammen med en håndfuld psykologer venter på dig. Ses vi?

 

Rikke Hvelplund, erfaren pykoterapeut I Emotion Center i København NV

Rikke Hvelplund
ISTDP Psykoterapeut

Emotion Center

2400 Kbh NV

T: 42507096
E: kontakt@rikkehvelplund.dk

 

Share This