Fantastiske oliven olier fra Exelente.

Hvis jeg ellers stadig spiste et stykke godt hjemmebagt flutes, ciabatta eller foccasia brød, så ved jeg godt hvad jeg ville forkæle mig selv med. Jeg ville dryppe eller stænke den saftige krumme med en af de oliven olier, som jeg blev introduceret for sidste år. Det må jeg have til gode, nu hvor jeg spiser glutenfrit. MEN – jeg kan så meget andet!

Min dejlige kollega fra det tidligere Maersk Air, Karin Repstock-Romme, er indehaver af Exelente.dk.  Og gennem hende har jeg fået øjnene op for en verden af oliven olier, som jeg simpelthen ikke anede fandtes.

EXELENTE  – PREMIUM OLIVENOLIE

Jeg er vandt til at købe og bruge de økologiske olier, som er billigst i dagligvare handlen. Og dem bruger jeg stadig når jeg bager brød og laver større mængder af fx mayonaise. MEN – det er blevet en stor oplevelse for mig at variere brugen af lidt mere eksklusive olier til mine salater, fiske- og kødretter. Og hvad taler jeg så om?

Exelentes skønne olivenolier.

Olivenolierne fra Exelente passer til alle de retter som jeg laver, hvadenten det er hverdagsmad eller lidt ‘finere’ mad.

Den smukke blå flaske du ser herover på et par af billederne, hedder Parqueoliva Serie Oro. Den er dyr og eksklusiv. Den smager som noget jeg ikke har smagt før, på den vilde og fængende måde. Det er den eneste måde jeg beskrive den på, for jeg er ikke mad ekspert. Og vil ikke lyde som en der ved mere om olier, end jeg gør. Men for fanden….køb den, smag den og lur mig, om du ikke bliver overrasket over hvordan en olie kan smage så anderledes godt og’rent’.

Jeg bruger den som dryp på mine salater, som stænk på min fisk eller kødret – lidt men godt, og så bare nyd hvad der sker i munden.

Almoliva BIO er min hverdagsfavorit, efter Nettos økologiske ØGO olivenolie.

Den smager bare rigtig, rigtig dejlig på alt lige fra bagte hvidløg, pasta (som jeg får et par gange om året), på mine ovn kartofler eller glutenfrit rugbrød.

Den kan bruges til alt!!

En anden darling, som også er en jeg ‘sparer’ lidt på, er Rincón de la Subbética. Det er den slanke flaske på tredje billede højre. Du bestemmer selv hvad du vil bruge den til, men gør dig selv en tjeneste: Sørg for at den kommer til sin ret fx med kammuslinger eller carpaccio, hvor den rigtig kan få lov til at løfte madoplevelsen.

Se mere på Exelentes hjemmeside og check Karins Facebookside ud. Lige nu forhandles olierne i blandt andet i Menu.

(PS. Jeg er ikke affiliate – jeg blogger fordi jeg elsker Karin og hendes olier).

Olie og fedtstof er vigtigt for kroppen, det ved vi alle sammen. Og derfor betaler det sig at vælge rent, sundt og lækkert, hvis du spørger mig. Jeg får olie hver dag. Både olivenolierne, ligesom jeg får hørfrø, kæmpenatlysolie, havtornolie og fiskeolie. Du skal kende din krop godt, så du ved hvad du tåler bedst og i hvilke mængder. Uanset hvad, så skal olierne til madlavning og salater bare være lækre. Og det er Karins!

Rigtig god dag, og nyd din mundfuld.

Rikke Hvelplund
ISTDP Psykoterapeut
360° Philosophy

T: 42507096
E: kontakt@rikkehvelplund.dk

Share This