Super spice chai – fra GreenGoddess.

Der er ikke meget jeg selv har opfundet. Hverken når det kommer til mad- eller drikkeopskrifter. Jeg æææææælsker at bruge noget nogen andre disker op med – og har jeg først fået smag for enten en person, en bog, et online univers eller en blog, så hænger jeg ved som en burre på en sommerdag.

Den tidlige vinter betyder snottede næser, ømme halse og feberhede influenzaer – jeg selv er 7-9-13 ikke ramt, men dem omkring mig er. Det våde og kolde vejr kalder på, at jeg laver hjemmelavede medicinske drikke, der styrker immunforsvaret og holder sygdom fra døren eller hjælper til helbredelse hvis man allerede ligger ned. Og som smager himmelsk!

I det seneste nyhedsbrev fra GreenGoddess medfulgte e-bogen ‘Sunde Julelækkerier’, hvorfra jeg har fået lov til at dele denne helt vidunderlige Super Spice Chai opskrift. 

Opskriften rækker til 2 store kopper:

  • 2 kopper vand
  • 1 hel stjerneanis
  • 1 tsk. ingefærpulver eller hakket frisk ingefær
  • 2 kardemommekapsler
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 2 nelliker
  • 5 sorte peberkorn
  • 1 knsp. fintrevet muskat
  • Mandelmælk
  • Rå honning eller kokospalmesukker

Hæld vandet i en gryde og tilsæt krydderier. Lad vand og krydderier koge op og lad dereft- er urterne simre ved svag varme i 10 min. 

Filtrer urterne fra og hæld chai’en i kopper. Server med nøddemælk og sød evt. med rå honning eller kokospalmesukker.

Jeg fyrede selv større mængde krydderier i, fordi jeg er glad for når det virkeligt smager gennemtrængende krydret.

Hvis du som jeg vil lave din mandelmælk selv, så er den nemme version at blende en håndfuld afskallede mandler med vand og en daddel, og derefter sier mælken gennem en sigte eller et stykke klæde – jeg udelader selv dadlerne for det meste, men de er skønne at putte i hvis du savner sødmen. Kan du ikke drikke op, så stil den rest du har i køleskabet og tag den som shot næste dag. Kold og forfriskende. Det er kærlighed til din krop og røvfuld til vira.

Af andre lune opskrifter skal jeg i gang med punch af appelsin og citron (også en GreenGoddess opskrift) og medicinsk kaffe (fra Umahro), som jeg har tænkt mig at nyde når jeg arbejder i stedet for almindelig sort kaffe.

Og efter arbejde – selvfølgelig gløgg, som er en æblevariant fra Meyer (ham kokken, du ved. Jeg tror opskriften kan googles).

Hvad skal du i gang med?

Rikke Hvelplund, erfaren pykoterapeut I Emotion Center i København NV

Rikke Hvelplund
ISTDP Psykoterapeut

Emotion Center

2400 Kbh NV

T: 42507096
E: kontakt@rikkehvelplund.dk

 

Share This