Bodilles hjørne – lune vinterdrikke.

af | dec 6, 2019 | Antiinflammatorisk mad, Bodilles hjørne, Livsstil, Mad, Sundhed

Bodilles hjørne – Indkøb

At gøre indkøb nemt og overskueligt (og billigere). Jeg kan handle ind i mine to lokale dagligvare forretninger med lukkede øjne. Seriøst - giv mig bind for øjnene, og jeg kan fylde min kurv til hele ugen uden at kigge. Nu elsker jeg også at handle ind, sikkert fordi...

Olier der nærer kroppen

Fantastiske oliven olier fra Exelente. Hvis jeg ellers stadig spiste et stykke godt hjemmebagt flutes, ciabatta eller foccasia brød, så ved jeg godt hvad jeg ville forkæle mig selv med. Jeg ville dryppe eller stænke den saftige krumme med en af de oliven olier, som...

Bodilles hjørne – hvorfor glutenfri?

Kan du ikke tåle gluten? Det bliver jeg altid spurgt om, og det kan jeg godt forstå. Hvorfor spiser jeg glutenfrit, hvis ikke jeg har cøliaki, hvedeallergi eller mærker symptomer i min fordøjelse, når jeg spiser det? Jeg kan ikke altid huske, hvad det er jeg har...

Selvobservation og opmærksomhed

Der er forskel på at kunne observere noget hos sig selv, og så det at give opmærksomhed til sig selv. Du kan godt observere noget ved sig selv, ikke? Det kan fx være at du lige letter på låget til dine følelser indeni, og når du så registrerer at du faktisk er vred...

Bodilles hjørne – morgenmad.

Nemmere gude-morgenmad findes ikke! Morgenstund har guld i mund - eller i hvertfald morgenånde, søvn i øjnene og uglet hår. Og på hverdage har ingen jeg kender oceaner af tid til det helt vilde. Vi er fem mennesker, der skal godt ud af døren inden 08, og det er nok...

Bodilles hjørne – Sundhed

Hvad fanden er sundhed?   Igennem de sidste 20 år har jeg været optaget af sundhed. Sund psyke, sund krop og sunde relationer. Jeg red med på Kernesund Familie bølgen mens mine børn var små og nød godt af det der var min første rigtige hands on oplevelse med...

Bodilles hjørne – Når sulten gnaver (i Århus)

Nogle gange skal det gå stærkt! Og derfor dette opslag, som er en hurtig 'go to' hvis du er på gå-bens-farten i Århus midtby. For det er min mor tit, siger hun, og at spise glutenfrit og være skide sulten på samme tid er en kilden sag, hvis madpakken ikke rækker. Jeg...

Super spice chai – fra GreenGoddess.

Der er ikke meget jeg selv har opfundet. Hverken når det kommer til mad- eller drikkeopskrifter. Jeg æææææælsker at bruge noget nogen andre disker op med – og har jeg først fået smag for enten en person, en bog, et online univers eller en blog, så hænger jeg ved som en burre på en sommerdag.

Den tidlige vinter betyder snottede næser, ømme halse og feberhede influenzaer – jeg selv er 7-9-13 ikke ramt, men dem omkring mig er. Det våde og kolde vejr kalder på, at jeg laver hjemmelavede medicinske drikke, der styrker immunforsvaret og holder sygdom fra døren eller hjælper til helbredelse hvis man allerede ligger ned. Og som smager himmelsk!

I det seneste nyhedsbrev fra GreenGoddess medfulgte e-bogen ‘Sunde Julelækkerier’, hvorfra jeg har fået lov til at dele denne helt vidunderlige Super Spice Chai opskrift. 

Opskriften rækker til 2 store kopper:

  • 2 kopper vand
  • 1 hel stjerneanis
  • 1 tsk. ingefærpulver eller hakket frisk ingefær
  • 2 kardemommekapsler
  • 1 tsk. stødt kanel
  • 2 nelliker
  • 5 sorte peberkorn
  • 1 knsp. fintrevet muskat
  • Mandelmælk
  • Rå honning eller kokospalmesukker

Hæld vandet i en gryde og tilsæt krydderier. Lad vand og krydderier koge op og lad dereft- er urterne simre ved svag varme i 10 min. 

Filtrer urterne fra og hæld chai’en i kopper. Server med nøddemælk og sød evt. med rå honning eller kokospalmesukker.

Jeg fyrede selv større mængde krydderier i, fordi jeg er glad for når det virkeligt smager gennemtrængende krydret.

Hvis du som jeg vil lave din mandelmælk selv, så er den nemme version at blende en håndfuld afskallede mandler med vand og en daddel, og derefter sier mælken gennem en sigte eller et stykke klæde – jeg udelader selv dadlerne for det meste, men de er skønne at putte i hvis du savner sødmen. Kan du ikke drikke op, så stil den rest du har i køleskabet og tag den som shot næste dag. Kold og forfriskende. Det er kærlighed til din krop og røvfuld til vira.

Af andre lune opskrifter skal jeg i gang med punch af appelsin og citron (også en GreenGoddess opskrift) og medicinsk kaffe (fra Umahro), som jeg har tænkt mig at nyde når jeg arbejder i stedet for almindelig sort kaffe.

Og efter arbejde – selvfølgelig gløgg, som er en æblevariant fra Meyer (ham kokken, du ved. Jeg tror opskriften kan googles).

Hvad skal du i gang med?

Rikke-Hvelplund-Psykoterapeut-mobile

Rikke Hvelplund
ISTDP Psykoterapeut (MPF)

Emotion Center

Frederikssundsvej 60D

2400 Kbh NV

T: 42507096
E: kontakt@rikkehvelplund.dk

Share This