Bodilles hjørne – morgenmad.

Nemmere gude-morgenmad findes ikke! Morgenstund har guld i mund - eller i hvertfald morgenånde, søvn i øjnene og uglet hår. Og på hverdage har ingen jeg kender oceaner af tid til det helt vilde. Vi er fem mennesker, der skal godt ud af døren inden 08, og det er nok...

Olier der nærer kroppen

Fantastiske oliven olier fra Exelente. Hvis jeg ellers stadig spiste et stykke godt hjemmebagt flutes, ciabatta eller foccasia brød, så ved jeg godt hvad jeg ville forkæle mig selv med. Jeg ville dryppe eller stænke den saftige krumme med en af de oliven olier, som...

Selvobservation og opmærksomhed

Der er forskel på at kunne observere noget hos sig selv, og så det at give opmærksomhed til sig selv. Du kan godt observere noget ved sig selv, ikke? Det kan fx være at du lige letter på låget til dine følelser indeni, og når du så registrerer at du faktisk er vred...

Bodilles hjørne – hvorfor glutenfri?

Kan du ikke tåle gluten? Det bliver jeg altid spurgt om, og det kan jeg godt forstå. Hvorfor spiser jeg glutenfrit, hvis ikke jeg har cøliaki, hvedeallergi eller mærker symptomer i min fordøjelse, når jeg spiser det? Jeg kan ikke altid huske, hvad det er jeg har...

Bodilles hjørne – lune vinterdrikke.

Super spice chai - fra GreenGoddess. Der er ikke meget jeg selv har opfundet. Hverken når det kommer til mad- eller drikkeopskrifter. Jeg æææææælsker at bruge noget nogen andre disker op med - og har jeg først fået smag for enten en person, en bog, et online univers...

Bodilles hjørne – Når sulten gnaver (i Århus)

Nogle gange skal det gå stærkt! Og derfor dette opslag, som er en hurtig 'go to' hvis du er på gå-bens-farten i Århus midtby. For det er min mor tit, siger hun, og at spise glutenfrit og være skide sulten på samme tid er en kilden sag, hvis madpakken ikke rækker. Jeg...

Bodilles hjørne – Sundhed

Hvad fanden er sundhed?   Igennem de sidste 20 år har jeg været optaget af sundhed. Sund psyke, sund krop og sunde relationer. Jeg red med på Kernesund Familie bølgen mens mine børn var små og nød godt af det der var min første rigtige hands on oplevelse med...

At gøre indkøb nemt og overskueligt (og billigere).

Jeg kan handle ind i mine to lokale dagligvare forretninger med lukkede øjne. Seriøst – giv mig bind for øjnene, og jeg kan fylde min kurv til hele ugen uden at kigge. Nu elsker jeg også at handle ind, sikkert fordi jeg er så glad for at finde gode, sunde, usprøjtede og gerne danske madvarer til min families måltider.

Det er den samme rækkefølge jeg tager varerne i, i Netto og Brugsen. Og fordi jeg hele tiden checker ingredienslisterne på det jeg putter i kurven, ved jeg hvad jeg skal gå udenom og hvad der per automatik ryger i kurven. Denne her side er egentlig lavet til min mor, for at gøre indkøb lettere. Man kan aldrig huske det halve i hovedet (jo, jeg kan), og det er fedt kun at skulle afsted en enkelt gang eller to i ugens løb, når man har fået en fornemmelse af sit eget forbrug. Nedenfor finder du den liste jeg har lavet, som nogenlunde dækker de varer jeg gerne vil have i huset – altid. Du kan klikke og hente den ned til dig selv, printe ud og tage med!

Alt det der er underforstået, når vi taler mad og indkøb.

Når du læser listen, er der en masse der er indforstået – og det fortæller jeg dig her: Alt er som udgangspunkt økologisk.

  • )Havregryn er glutenfri.
  • De fleste varer fra Netto er deres eget ØGO mærke som er lækkert og billigst. Men jeg kan se at fx Rema også virkelig gør sig umage med at tilbyde et lækkert sortiment (Rema ligger bare lidt længere væk fra mig, så jeg handler lokalt i Netto og Brugsen).
  • Derudover er det tit Løgismose der også ender i kurven, fordi varerne er pænt ‘rene´.
  • Jeg undgår pålæg/kødvarer med dextrose, stabilisator, E-numre i så godt jeg kan.
  • Som pålæg har jeg generelt kun en glutenfri leverpostej, en god pølse og tun.
  • Madpakker til de ‘store’ i familien består af aftensmadsrester.
  • Jeg bager selv mit stenalderbrød og naturligt glutenfrie surdejsrugbrød (Meyers glutenfri bagebog, og køber derfor kun ingredienser til dette og sjældnere industri brød.
  • Jeg laver selv min yougurt på maskine – men ærligt, indtil nu har jeg ikke været tilfreds med smag og tekstur. Hmm…..
  • Dato-øko-varer er et hit hos mig. Mest kødvarer, som hurtigt kan blive dyrt for en familie på 5. Hvis jeg kan få 10 pakker kød til halv pris, så køber jeg det og fryser ned.
  • Når jeg endelig handler færdigretter er det de glutenfrie fra Irma, Wooden Spoon og Hanegal (som du også kan bestille online og få bragt ud).

Det du derudover har brug for fra helsekosten.

Du har selvfølgelig brug for mere den det der står på listen. Men der er alt det du har brug for, for at kunne lave dig en sund og nærende anti inflammatorisk morgenmad/smoothie, bage et stenalderbrød, lave en mættende frokost og en enkel aftensmad. Og du kan som jeg gør det, spise aftensmads-rester til morgenmad, yougurt til mellemmåltid, lidt brød med pålæg til frokost hvis du er til det og traditionel aftensmad.

I helsekosten kan du finde det, som almindelige forretninger ikke har. Glutenfri boullion, bagepulver, særlige meltyper som chufa- og valnøddemel, olier, the, chokolade og saft, sæber, hudpleje og tilskud. I et andet blog opslag deler jeg mere fra helseverdenen. Og jeg MÅ nævne, at min dejlige (tidligere flyvende) veninde Mette Gudbrandsson fra Roots of Beauty, som forhandler de skønneste the’er og skønhedsprodukter fra Amazing Space. 

Bulletproof kaffe køber jeg hjem fra USA når jeg kan. Det er ren og sund kaffe, som jeg med god samvittighed nyder en kop eller to af per dag. Og vin – jeg prøver mig frem med de økologiske, men for sattan nogle af dem smager af sur saft.

I næste ´Bodilles hjørne – 4´ laver jeg et opslag med ideer til 7 forskellige morgenmadstallerkener til inspiration. Det er glutenfrit, oftest mælkefrit og  selvfølgelig sukkerfrit. Vi ses!!

Rikke-Hvelplund-Psykoterapeut-mobile

Rikke Hvelplund
ISTDP Psykoterapeut (MPF)

Emotion Center

Frederikssundsvej 60D

2400 Kbh NV

T: 42507096
E: kontakt@rikkehvelplund.dk

Share This