Bodilles hjørne – Når sulten gnaver (i Århus)

af | dec 17, 2019 | Antiinflammatorisk mad, Bodilles hjørne, Glutenfri mad, Livsstil, Sundhed

Bodilles hjørne – lune vinterdrikke.

Super spice chai - fra GreenGoddess. Der er ikke meget jeg selv har opfundet. Hverken når det kommer til mad- eller drikkeopskrifter. Jeg æææææælsker at bruge noget nogen andre disker op med - og har jeg først fået smag for enten en person, en bog, et online univers...

Bodilles hjørne – morgenmad.

Nemmere gude-morgenmad findes ikke! Morgenstund har guld i mund - eller i hvertfald morgenånde, søvn i øjnene og uglet hår. Og på hverdage har ingen jeg kender oceaner af tid til det helt vilde. Vi er fem mennesker, der skal godt ud af døren inden 08, og det er nok...

Bodilles hjørne – hvorfor glutenfri?

Kan du ikke tåle gluten? Det bliver jeg altid spurgt om, og det kan jeg godt forstå. Hvorfor spiser jeg glutenfrit, hvis ikke jeg har cøliaki, hvedeallergi eller mærker symptomer i min fordøjelse, når jeg spiser det? Jeg kan ikke altid huske, hvad det er jeg har...

Bodilles hjørne – Sundhed

Hvad fanden er sundhed?   Igennem de sidste 20 år har jeg været optaget af sundhed. Sund psyke, sund krop og sunde relationer. Jeg red med på Kernesund Familie bølgen mens mine børn var små og nød godt af det der var min første rigtige hands on oplevelse med...

Olier der nærer kroppen

Fantastiske oliven olier fra Exelente. Hvis jeg ellers stadig spiste et stykke godt hjemmebagt flutes, ciabatta eller foccasia brød, så ved jeg godt hvad jeg ville forkæle mig selv med. Jeg ville dryppe eller stænke den saftige krumme med en af de oliven olier, som...

Bodilles hjørne – Indkøb

At gøre indkøb nemt og overskueligt (og billigere). Jeg kan handle ind i mine to lokale dagligvare forretninger med lukkede øjne. Seriøst - giv mig bind for øjnene, og jeg kan fylde min kurv til hele ugen uden at kigge. Nu elsker jeg også at handle ind, sikkert fordi...

Selvobservation og opmærksomhed

Der er forskel på at kunne observere noget hos sig selv, og så det at give opmærksomhed til sig selv. Du kan godt observere noget ved sig selv, ikke? Det kan fx være at du lige letter på låget til dine følelser indeni, og når du så registrerer at du faktisk er vred...

Nogle gange skal det gå stærkt!

Og derfor dette opslag, som er en hurtig ‘go to’ hvis du er på gå-bens-farten i Århus midtby. For det er min mor tit, siger hun, og at spise glutenfrit og være skide sulten på samme tid er en kilden sag, hvis madpakken ikke rækker. Jeg kender det godt. Hvor går du lige hen og køber noget nærende, lækkert og hurtigt indenfor en radius der er til at overkomme på tom mave? 

Jeg har været ind og finde forskellige hjemmesider, der peger steder ud for os der helst spiser uden hvede, rug og byg. Altså korn med gluten. Sagt på en anden måde – her kan du vælge mad der er naturligt glutenfrit.

På Café Glad på Frederiks Allé 127 (mor, det er oppe mod Frederiksbjerg, efter at du har passeret jernbanen), kan du få alt muligt lækkert lige fra brunch til frokost mv. Glutenfrit og økologisk. Der er også Cafe Fika har lækre sandwicher af glutenfri brød og glutenfri majspandekager hvis du er i nærheden Jægergårdsgade 47 lige ved Bruuns Galleri.

I byens anden ende kan du i Borgergade 16 besøge Ganefryd , som både er en butik og cafe med glutenfri sandwiches og salater. Og ved Ren og Stærk på Skt. Knudstorv 7-9 (ved banegården) finder du lækker take away som er glutenfri og består af fede, skønne råvarer så vidt jeg kan læse og se. 

Århus Food Market er et sanseligt madmarkede i hjertet af Århus lige bag rutebilstationen, og fungerer lidt ligesom Torvehallerne i København. Her kan du finde masser af allergivenlig mad – spørg i de forskellige boder, og gå efter bowler med salater af kød, fede nærende ingeredienser som fx kikærter og tahin, og med masser af grønt på toppen. Hvis du ikke ved hvad du skal spørge efter (mor), så sig, at du leder efter et solidt måltid bestående af naturligt glutenfrie ingredienser, som ikke har været i nærheden af eller er blandet med glutenholdig mad.

Det lyder måske mærkeligt, med det siger jeg fordi:

Det er ikke nok at bede om glutenfri mad, hvis du gerne vil give din krop næring. Mange færdiglavede glutenfri retter består af oprideligt glutenholdig hvede, som så er renset for gluten. Det vil sige du spiser noget fyldt med bla. gluten-tom hvedestivelse – og så har du dig et næringsmæssigt fattigere produkt. Så er det set fra mit perspektiv bedre at spise mad bestående af naturligt glutenfrit indhold, som ikke er forarbejdet så hårdt og heller ikke tømt for vigtige proteiner. 

God jagt i Århus til jer alle – og lad mig høre hvad i finder af flere gode alternativer i smilets by.

Rikke-Hvelplund-Psykoterapeut-mobile

Rikke Hvelplund
ISTDP Psykoterapeut (MPF)

Emotion Center

Frederikssundsvej 60D

2400 Kbh NV

T: 42507096
E: kontakt@rikkehvelplund.dk

Share This