Jeg er virkelig og for alvor i en fase af mit liv, hvor jeg har et inderligt behov for at slutte cirkler. Ikke som i at gøre en ende på dem, men mere som i at gøre noget ud af at se de cirkler og sammenhænge der er.

Hvad mener jeg med det? For mig hænger alting sammen. Og jeg er meget inspireret af den videnskab og forskning, som peger i retning af at vi som besjælede organismer både består af så meget liv indeni, som er styrende for hvordan vi fungerer. Og samtidig er vi en del af et større kosmos udenfor os, som også influerer på vores organismes funktion.

Det lød langhåret, det her. Sagt anderledes – Jeg arbejder med psykologiske samtaler til hverdag. Psyken er vigtig for et godt liv, og at kunne være glad og lykkelig har helt vildt meget med at gøre, om man er i stand til at mærke og forløse de følelser man har indeni. Det er lige før jeg vil sige, at det at have adgang til sit følelsesliv er noget nær det vigtigste, i forhold til at kunne leve godt og helt og sundt.

MEN – jeg er så træt af at se alting isoleret. Psyken for sig. Kroppen for sig. Maden for sig. Familien for sig. Parforholdet for sig. Motionen for sig. Kosttilskuddene for sig. Sygdomme for sig. Jeg har virkelig brug for at slå til lyd for, at du og jeg skal kigge på vores samlede livsstil og arbejde med omlægning af vores måde at leve på, hvis vi gerne vil have det virkelig godt.

Dvs. arbejde med forløsning af traumer og følelser, regulering af angst og bearbejdning af forsvar der ikke er gode for os. Det er den psykologiske del, som omfatter både krop, sjæl og hjerne.

Så er der maden, som vi skal kigge på. Hvordan og med hvad vi nærer os selv. Hvad ved vi om, hvordan vi beroliger kroppen gennem antiinflammatorisk mad. Hvad ved vi om biotyper, om epigenetik, om funktionel medicin.

Rikke Hvelplund

Vi skal kigge på om vi trækker vejret, om vi går med bare tæer i græsset, hvad for noget lortelys vi udsætter os selv for, om vi har en god søvnhygiejne, om vi drikker nok vand….alle er piv-vigtige brikker i vores samlede puslespil, som jeg er vildt optaget af.

Og for mig er det en personlig rejse. Lige inden jeg fyldte 50 besluttede jeg, at jeg fandeme ikke gad at være så træt, så slap, så forvirret og så utilfreds som jeg gik rundt og var – så jeg sprang på et detoxhold som for altid har forandret min verden. Til det bedre!! Et forløb blev til to. To blev til tre. Og lige nu har jeg ikke brug for flere forløb, men at integrere det jeg har opdaget gør en kæmpe forskel for mig selv i mit eget og min families liv.

Jeg har fundet de influenzers, som jeg vil lytte til, og som samler moderne og ny udenlandsk videnskab omkring sundhed og sygdomsbekæmpelse. Jeg har lagt mit liv om på måder, der kan mærkes så det batter. Og så har jeg opdaget, at noget af det der giver mit liv mening er at bringe denne viden i spil både her, men i høj grad også i forhold til min familie. Jeg vil gerne påvirke min familie, lede dem og øve indflydelse på at de har det bedst muligt.

Det gør ondt på mig at se, at familie og venner er syge – selvfølgelig. Men det gør dobbelt ondt, når jeg ved at de ikke kender de holistiske, moderne og videnskabelige læger og institutioner, der fører i feltet omkring alternativ behandling. Og selvom jeg ‘kun’ selv skal behandle psykologiske problemer med de mennesker der kommer til mig i klinikken, så vil jeg formidle den kundskab jeg har fundet og sidder inde med, og pege videre til de behandlere der mestrer fx ernæring og alternativ medicin.

Ja, jeg kan mærke det som jeg skriver. Det er et vildt personligt anliggende for mig, som jeg gerne vil have kommer så mange til gode som muligt. Måske også dig? DERFOR snakker jeg her på bloggen ikke kun om psykologiske temaer. Jeg blogger også om mad, luft, vand, jord og evolutionsteorier – fordi alt hænger sammen, og vi er nødt til at genfinde os selv i det hele billede for at være raske og have kærlighed nok i livet. Det gælder dig og mig, vores familier, vores børn….

Kærlig hilsen

Rikke

Rikke Hvelplund, erfaren pykoterapeut I Emotion Center i København NV

Rikke Hvelplund
ISTDP Psykoterapeut

Emotion Center

2400 Kbh NV

T: 42507096
E: kontakt@rikkehvelplund.dk

 

Share This